Sivut

9.11.2013

50-vuotiaalle kakku


Toiveena oli minun bravuurini mansikkarahkakakku. Se on meidän suvun ihan ultimaalinen lemppari! Käskynä oli myös, että "EN HALUA NIITÄ RUMIA 50V KORISTEITA MISSÄ ON SE HIRVEE SEPPELE, NE ON VANHOJEN MIESTEN KORISTEITA ENKÄ OLE MIKÄÄN _VANHA_MIES!!"
Joten Fifty and Fabulous sai luvan kelvata..

Nää on pellin kokosia kakkuja, meillä on kotona aika pieni uuni niin kakut on just neliönmallisia.

Googlailin aikani, kun mietin mitä kakkupohjaa kannattaisi käyttää ja päädyin levykakkupohjaan.
En oikein tajunnu, että montako kakkupohjaa pitäisi erikseen leipoa, että tulisi hyvän paksusia pohjia. Dinosauruskakusta päätellen jo yksi pohja puoliksi tekee kaksi TODELLA ohutta pohjaa. Joten tein pohjan x6

UUNI 200C

-1 pohja-
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta) jos haluaa ruskeanpohjan.

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vaahto tarkoittaa, että pintaan liruttaessa seosta se jää pinnalle kohokuvioksi hetkeksi. Ei mitään kermavaahtovaahtoa. Kinuskissa sanoo, että jos ei vatkaa tarpeeksi saattaa pohja maistua munalta.
-Sekoita kuivat aineet muna-sokeriseokseen.
-Kaada pellille. MUISTA SE LEIVINPAPERI
-Uunissa 6-9min.

Kinuskissa myös sanoo, että pohja, kun on valmis niin irroita heti ja kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle, ettei tartu. No meikäläinenhän ei tätä tehnyt, mutta kyllä kuulostaa fiksulta ohjeelta näin jälkikäteen mietittynä :D 

Suklaaspritsaukset tein edellisenä päivänä leivinpaperille ja pakastimeen. Ei tartte vaarantaa koko kakkua spritsaamalla suoraan päälle jos on vähän haparointia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti